Més de 15.000 euros per als joves que comencin un negoci

Els joves d’entre 18 i 29 anys que vulguin iniciar una activitat econòmica o professional poden sol·licitar fins al 15 de juliol una subvenció de 15.876 euros. Amb aquesta mesura, s’ajuda les persones joves a posar en marxa un projecte professional, tot garantint-los un ingrés mínim a l’inici d’una nova activitat econòmica. La Generalitat disposa per aquesta convocatòria d’un pressupost de 13 milions d’euros, cofinançat en un 40% pel Fons Socials Europeu Plus. 

Requisits per sol·licitar l’ajut:

  • Tenir entre 18 i 29 anys (ambdós inclosos) a la data d’inici de l’activitat com a persona treballadora autònoma.
  • Estar d’alta al registre del programa de Garantia Juvenil, en situació “inscrit beneficiari”, el dia anterior a la data d’inici de la seva activitat com a persona treballadora autònoma.
  • Haver iniciat l’activitat econòmica o professional com a persona treballadora autònoma entre el 20 de setembre de 2023 i, com a mínim, el mateix dia que es presenti la sol·licitud d’aquest ajut.
  • Mantenir i acreditar, amb un percentatge mínim d’ingressos, la realització de l’activitat econòmica o professional per a la qual s’ha sol·licitat l’ajut durant un mínim de 18 mesos de manera ininterrompuda. Durant tot aquest temps no es pot estar contractat com a persona treballadora assalariada.
  • Tenir i mantenir el domicili fiscal a Catalunya al llarg dels 18 mesos
  • Participar en accions de caràcter formatiu o d’assessorament previstes a la convocatòria.

500.000 euros per a joves autònoms que treballin a micropobles

Com l’any passat, s’han reservat 500.000 euros del pressupost per a persones joves amb domicili fiscal a algun dels 337 municipis de menys de 500 habitants que hi ha actualment a Catalunya. L’objectiu d’aquesta reserva és combatre el despoblament de les zones rurals i evitar que moltes persones joves es vegin obligades a marxar per trobar feina.

La Generalitat ha invertit 37,1 milions d’euros en les dues darreres convocatòries de l’ajut, que han rebut 2.599 joves.

Font: Gencat

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *