Prop de 32.000 infants i adolescents es formaran en competències digitals


A Catalunya, un de cada tres infants es troba en situació de pobresa o d’exclusió, una realitat que afecta diversos àmbits de la vida com poden ser l’accés a competències o equipament digital. En aquest sentit, la infància i l’adolescència vulnerable afronta una triple bretxa digital: en l’accés a internet, en disponibilitat d’equipament i en l’ús de les noves tecnologies de la informació i la comunicació.

Per dotar d’oportunitats de formació en digitalització als infants i adolescents i per reduir la bretxa digital, el Govern ha aprovat una despesa de 7.317.000 euros del fons Next Generation EU per implementar el programa de competències digitals per a la infància (CODI). En el marc d’aquesta iniciativa, Catalunya formarà 31.813 infants i adolescents de 9 a 17 anys, prioritzant els que es trobin en situació de vulnerabilitat, i joves extutelats.

El CODI combinarà coneixements, habilitats i actituds que comportin un ús segur, crític i responsable de la tecnologia en aspectes com l’aprenentatge, la feina, la participació en societat i la interacció amb els altres. Aquestes competències, tenint en compte l’entorn digital en què vivim, són fonamentals per la inclusió educativa, laboral i social. L’objectiu del projecte és estendre-les entre infants i adolescents per evitar que ningú no quedi enrere.

El projecte es durà a terme el 2024 i el 2025 en horaris i períodes no lectius mitjançant cursos presencials en connexió amb una plataforma que disposarà de continguts d’un màxim de 90 hores. Els joves participants podran obtenir el certificat si cursen 30 hores formació. Hi haurà dues modalitats de formació. D’una banda, competències digitals bàsiques per a nens i nenes d’entre 9 i 13 anys; i de l’altra, de competències digitals avançades per a adolescents d’entre 14 i 17 anys i joves extutelats, per afavorir-ne l’ocupabilitat.

Font: DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *