Repunt espectacular del turisme als càmpings de Catalunya al primer trimestre

El sector dels càmpings a Catalunya ha viscut un inici d’any excepcional, amb xifres que evidencien una forta recuperació després dels efectes de la pandèmia. Segons les dades provisionals de l’Enquesta d’ocupació en càmpings publicades per l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), el nombre de pernoctacions als càmpings del territori ha crescut un 94,2% en el primer trimestre del 2024 en comparació amb el mateix període de l’any anterior.

Aquest augment exponencial de l’activitat en els càmpings catalans respon a diversos factors clau. En primer lloc, es constata un notable repunt del turisme domèstic, amb un increment del 110,3% respecte al primer trimestre del 2023. Dins d’aquest segment, destaca l’espectacular pujada del 163,5% en les pernoctacions procedents de la resta de l’Estat, mentre que el turisme català també ha experimentat un creixement robust del 107,7%.

D’altra banda, el turisme estranger també ha contribuït significativament a aquest auge del sector, amb un augment del 61,7% en les pernoctacions de visitants internacionals als càmpings de Catalunya durant els tres primers mesos de l’any.

Aquestes xifres positives no es limiten únicament a les pernoctacions, sinó que també reflecteixen un increment del 61,3% interanual en el nombre de viatgers que han triat els càmpings com a opció d’allotjament durant el primer trimestre.

Un factor que cal tenir en compte a l’hora d’analitzar aquestes dades és l’efecte de la Setmana Santa, ja que enguany s’ha celebrat al mes de març, mentre que l’any passat va tenir lloc a l’abril. Aquest fet ha pogut influir en la distribució temporal de les reserves i les estades als càmpings.

Malgrat tot, les xifres revelades per l’Idescat demostren una tendència clarament alcista en l’ocupació dels càmpings catalans, un fet que sens dubte impactarà positivament en l’economia del sector turístic i en l’activitat econòmica general del territori.

Les pròximes setmanes i mesos permetran veure si aquest repunt es consolida i si es manté la demanda creixent per part dels visitants nacionals i estrangers. Mentrestant, els professionals dels càmpings de Catalunya afronten amb optimisme aquesta temporada turística, esperant que les bones xifres del primer trimestre siguin un preàmbul d’un estiu pròsper per al sector.

Font: Idescat

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *