Taula rodona: Dona i cinema


18 de maig de 2024, a les 18.00 h, Sala d’Actes del Centre Recreatiu

La indústria cinematogràfica del nostre país, en els darrers anys, ha superat unes quantes barreres per aconseguir la la igualtat de gènere. Però, encara queda un llarg camí per recórrer per assolir una equitat social.

Taula rodona que vol reflexionar sobre la situació actual de la indústria del cinema al nostre país amb dones professionals amb diverses facetes dins del sector audiovisual.

Durada: 90 minuts (amb debat posterior)

Intervenen:
Anna M. Bofarull Guionista, directora i productora. Llicenciada en Humanitats i Cinema, a Barcelona i París. L’any 2007 va fundar la seva productora, KaBoGa Art & Films, especialitzada en cinema d’autor. Els seus llargmetratges documentals Notes al Peu i Hammada van ser premiats i projectats a diferents festivals internacionals. El seu primer llargmetratge de ficció, Sonata per a Violoncel ca ser projectat i premiat en més de 20 festivals internacionals. El 2019 va estrenar el seu segon llargmetratge de ficció. Barcelona 1714. El seu darrer llargmetratge, Sinjar, que es va estrenar a la secció oficial del Festival de Màlaga i va rebre el premi a Millor Pel·lícula i Premi de la Crítica al FIC-CAT.

Cris Gambín Periodista i realitzadora audiovisual. Des del 2011, realitza curtmetratges i des del 2021 és codirectora del FIC-CAT. El 2018 va realitzar el documental Cinema amb Ç. Els seus curtmetratges han estat seleccionats a festivals d’arreu del món, sent Zombiosi l’èxit més destacat, amb una quarantena de seleccions i una vintena de premis i reconeixents. És sòcia de Dones Visuals, l’Associació de Dones Cineastes de Catalunya i membre de l’Acadèmia del Cinema Català.

Mercè Rovira Llicenciada en Art Dramàtic i postgrau d’Interpretació i Guió Audiovisual a l’Institut del Teatre. Ha treballat, tant cinema com a la televisió en diferents projectes. Al a pantalla petita, algunes de les sèries on ha participat son Alma, The Alienist, Pioneras o Llàgrima de sang. I a la pantalla gran, pel·lícules com Libertinas o Fill de Cain. I pel que fa al teatre, ha format part de diferents muntatges com DALIRium, Les tres germanes i Faust.3.0 Cal destacar també la seva faceta com a coach actoral a les sèries Vallterra, Laberint de Passions, a la pel·lícula Fill de Caín, Formentera Lady i al curtmetratge La mala fe.

Modera: Jordi Sardiña

Font: Ajuntament de Vilallonga del Camp

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *