En relació amb el projecte europeu GAP WOMEN, un projecte europeu dirigit per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), cofinançat per la Comissió Europea, que se centra a promoure la igualtat de gènere en l’àmbit de l’esport, aquestes publicacions poden servir com a iniciativa per destacar i reconèixer a les dones que són referents en activitats subaquàtiques, la qual cosa contribueix a visualitzar el paper de les dones en aquest camp i promoure la seva participació activa. Llegiu més per saber els esdeveniments del mes de març!
En relació amb el projecte europeu GAP WOMEN, un projecte europeu dirigit per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), cofinançat per la Comissió Europea, que se centra a promoure la igualtat de gènere en l’àmbit de l’esport, aquestes publicacions poden servir com a iniciativa per destacar i reconèixer a les dones que són referents en activitats subaquàtiques, la qual cosa contribueix a visualitzar el paper de les dones en aquest camp i promoure la seva participació activa.
I amb el motiu del Dia de la Dona, de l’1 de març es va iniciar una campanya en forma de preguntes diàries a les històries d’Instagram en format d’enquesta relacionades amb les nostres referents de les activitats subaquàtiques i el resum d’aquestes referents van ser:
– Ana Lama com a referent en la fotografia subaquàtica.
– Isa Sánchez com a referent en la disciplina d’apnea.
– Margot Bosch com a referent en caçafotosub en apnea.
– Mireia Bayés com a referent en natació amb aletes.
– Ainhoa Abellan com a referent en pesca submarina.
– Irene González com a referent en tir subaquàtic de precisió.
També el 10 de març a la 12a Jornada de l’Esport Femení que es va celebrar a Girona, la FECDAS va explicar el projecte de la GAP WOMEN en streaming durant l’esdeveniment a través d’una entrevista a la col·laboradora principal del projecte Sara Font (https://web.girona.cat/jornadaesportfemeni/noticies?id=12000230).
GAP WOMEN està fermament compromès amb la igualtat de gènere en l’esport i amb la inclusió de dones pertanyents a grups en risc d’exclusió social. Per això, l’objectiu final del projecte és crear un curs en línia que conscienciïn, sensibilitzin i eduquin als membres de les federacions i club sobre la igualtat de gènere. Aquests cursos seran provats i finalment disponibles pels entrenadors i altres professionals.
Us anirem informant de les novetats sobre el programa. Esperem que hi participeu un cop estigui disponible!
Font: Federació Catalana d′Activitats Subaquàtiques