Mont-roig del Camp comença els treballs amb SEGITTUR per a la seva conversió en Destinació Turística Intel·ligent


  • Reunió de treball a Tenerife dels destins DTI amb la participació de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp.

    La metodologia DTI avalua 97 requisits i 261 indicadors, distribuïts en cinc eixos: governança, innovació, tecnologia, accessibilitat i sostenibilitat.

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha començat els treballs amb la Societat Mercantil Estatal per a la Gestió de la Innovació i les Tecnologies Turístiques, SEGITTUR, per a la seva conversió en Destinació Turística Intel·ligent.

El treball, que ha començat amb una primera reunió virtual, en la qual el personal tècnic de SEGITTUR ha presentat la iniciativa, s’estructura sobre la base de la metodologia de Destinació Turística Intel·ligent de la Secretaria d’Estat de Turisme, en què s’avaluen 97 requisits i 261 indicadors, distribuïts en cinc eixos: governança, innovació, tecnologia, accessibilitat i sostenibilitat.

L’anàlisi de la informació obtinguda servirà per avaluar el grau de compliment de Mont-roig del Camp en cadascun dels eixos, cosa que constitueix la base per a l’elaboració de l’informe diagnòstic i el pla d’acció per a la seva conversió a Destinació Turística Intel·ligent.

Sobre això, l’alcalde Fran Morancho López ha expressat una gran satisfacció, assenyalant que “aquest pas cap a la conversió de Mont-roig i Miami Platja en una destinació turística intel·ligent demostra el nostre compromís amb un turisme responsable, que respecta i preserva el nostre entorn natural, així com amb el desenvolupament sostenible i la innovació a la nostra comunitat. Estem convençuts que aquesta iniciativa enfortirà la nostra oferta turística, millorarà l’experiència dels nostres visitants i contribuirà al creixement econòmic local”.

Per la seva banda Yolanda Pérez, regidora de Turisme de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, i coordinadora dels treballs, va destacar que “el progrés cap a la conversió de Mont-roig i Miami Platja en una destinació turística intel·ligent constitueix una fita significativa a la nostra estratègia turística, i que reflecteix el nostre ferm compromís aconseguir que el turisme al nostre territori sigui sostenible, diversificat, innovador, respectuós amb l’entorn i responsable amb la nostra comunitat”.

Cal assenyalar que, tant les accions necessàries per a l’adhesió del municipi a la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents, com el procés de diagnòstic i l’elaboració del pla d’acció per convertir el municipi en Destinació Turística intel·ligent formen part de les actuacions finançades en el marc del Pla de Sostenibilitat Turística a Mont-roig del Camp – Miami Platja.

Què és una destinació turística intel·ligent?

Una destinació turística intel·ligent és una destinació turística innovadora, consolidada sobre una infraestructura tecnològica d’avantguarda, que garanteix el desenvolupament sostenible del territori turístic, accessible per a totes les persones, alhora que millora la qualitat de vida de residents i l’experiència del turista a la destinació.

L’aplicació de la metodologia DTI suposa per al territori un augment de la competitivitat, una millora de l’eficiència, un impuls al desenvolupament sostenible de la destinació (a nivell mediambiental, econòmic i sociocultural), així com la consolidació de l’estratègia turística com a base per a la dinamització econòmica del territori, garantint-ne els efectes positius a llarg termini.

Font: Ajuntament de Mont-roig

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *