Acords de la sessió de Ple ordinari del 27 de maig de 2024


L’Ajuntament del Vendrell va celebrar ahir dilluns 27 de maig una sessió de ple ordinària.

Es van aprovar les actes de les sessions anteriors del 29 d’abril i 14 de maig de 2024. I es va donar compte de les actes de la Junta de Govern Local del 22 i 29 d’abril i del 6 i 13 de maig de 2024; de diversos Decrets d’Alcaldia, i d’una esmena a l’expedient de modificació de crèdit 03IR/2024.

Tot seguit, es va arribar als acords següents:

-Amb 11 vots a favor (govern -PSC i PP-) i 10 abstencions (Som Poble-ERC, Vox, Primer El Vendrell, En Comú Podem i Fem Vendrell), es va aprovar inicialment l’expedient de modificació de crèdits 02P/2024.

-Per unanimitat, es va aprovar inicialment la modificació puntal del Pla General d’Ordenació Urbana número 49 de la finca on s’hi inclou l’edifici de l’Hotel Ermita.

-Per unanimitat, es va aprovar la proposta de resolució del grup municipal Som poble-ERC per a la reactivació del comerç local de proximitat al Vendrell, amb la incorporació d’una esmena del grup municipal Primer El Vendrell.

-Per unanimitat, es va aprovar la proposta de resolució del grup municipal Som poble-ERC per a l’aprofitament de les teulades públiques per generar energia solar i beneficiar al conjunt de la població.

-Per unanimitat, es va aprovar la proposta de resolució del grup municipal Fem Vendrell per a la petició de condicionament i millora del carril bici.

-Per unanimitat, es va aprovar la moció del grup municipal Fem Vendrell per a la petició urgent de solucions a la pagesia vendrellenca i constitució del consell de la pagesia vendrellenca.

-Amb 17 vots a favor (PSC, Som poble-ERC, Primer El Vendrell, En Comú Podem i Fem Vendrell) i 4 en contra (Vox i PP), es va aprovar la moció del grup municipal En Comú Podem per al reconeixement de l’estat palestí. La proposant va retirar el primer punt dels acords perquè el Govern de l’Estat ja ha anunciat que farà aquest reconeixement i va afegir que s’informi de l’acord al Govern de la Generalitat. Es va incorporar una esmena de Som poble-ERC per instar al Govern de la Generalitat que actuï en el mateix sentit que el Govern de l’Estat en el marc de les seves competències.

La proposta de resolució presentada pel grup municipal Primer El Vendrell per fer els tràmits per fer oficials la bandera i l’escut del Vendrell va ser retirada per part del proposant després que el govern expliqués que l’Ajuntament ja hi està treballant.

Vídeo acta de la sessió plenària: https://actes.elvendrell.cat/sesiones

Valoracions dels grups municipals:Font: Ajuntament del Vendrell

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *