‘FiraGran’: envelliment actiu i capacitació digital


L’exercici forma part de l’envelliment actiu

En el seu 25è aniversari, FiraGran, el Saló de la Gent Gran de Catalunya, es presenta renovat, amb un enfocament més professional, amb més contingut i temes dirigits a un col·lectiu cada vegada més actiu, participatiu i format. FiraGran se celebra del 29 al 31 de maig al recinte de la Farga, a l’Hospitalet de Llobregat.

El certamen ofereix més de 300 activitats gratuïtes per a gent gran i cuidadors, i espera augmentar l’èxit d’assistència de l’any passat, que va ser d’uns 25.000 visitants.

El Govern de la Generalitat hi serà present amb un estand propi a FiraGran 2024. També hi haurà un estand de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

La participació de la Generalitat respon a dos objectius: fomentar un envelliment més actiu, participatiu i autònom i reduir la bretxa digital que afecta les persones grans.

Una gimcana per combatre la bretxa digital

Les persones que visitin l’estand de la Generalitat podran participar en la gimcana ‘Més Digitals’. Aquest és el nom d’un programa formatiu que preveu formar en competències bàsiques de l’àmbit digital més de 80.000 persones majors de 60 anys abans del 2026.

La Gimcana consta de quatre activitats senzilles i dona l’oportunitat també de fer aportacions de veu al projecte Aina. Després, les persones participants rebran un petit obsequi, i si completen tres o més activitats, se’ls farà entrega del joc ‘Més Digitals’, creat especialment per a aquest esdeveniment.

Seguretat i la dignitat

A l’estand també es parlarà de temes de seguretat com prevenció i autoprotecció, seguretat al carrer, seguretat a l’entorn rural i emergències. Els consells els donaran els Mossos d’Esquadra, els Bombers de la Generalitat de Catalunya, Protecció Civil, Agents Rurals, 112 i el Servei Català de Trànsit.

Jornada professional

Una de les propostes destacades d’aquesta edició és la ‘Jornada FiraGran 2024’ que tindrà lloc el dia 31 de maig sota el lema ‘Cuidem les persones grans cuidadores. Fomentem les activitats intergeneracionals’.

Font: Gencat

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *