La Festa Major de Sant Joan aposta de nou pel talent musical vallenc amb Figa Flawas i Maria Jacobs i hi suma Buhos i Dr.Calypso


La programació als tres escenaris, l’Hort del Carme, la plaça de l’Oli i el Pati, comptarà amb una quinzena de concerts que mantenen el caràcter gratuït i popular com a segell d’identitat de la festa

> El cartell de concerts amplia estils i propostes per arribar a un públic més divers

> Xiula actuarà també aquest Sant Joan acompanyats d’un centenar de cantants de corals infantils del Camp de Tarragona, entre els que s’hi compten els Cors Alegres

La Festa Major de Sant Joan a Valls ha presentat avui el cartell de la programació musical que enguany arriba més carregada que mai de propostes i estils, amb quinze concerts i una trentena de grups i artistes que actuaran entre el dijous 20 i el dilluns 24 de juny als escenaris de l’Hort del Carme, la plaça de l’Oli i el Pati. L’Ajuntament i la Comissió de Músiques, una de les comissions participatives encarregades de l’organització de la Festa Major, ha posat l’accent en la diversitat d’estils i propostes per al Sant Joan d’enguany amb l’objectiu d’arribar encara a més públics.

El que no canvia és el caràcter gratuït i popular dels concerts, un dels segells d’identitat del Sant Joan musical, com tampoc que el cartell combini alguns dels grups de referència a Catalunya i propostes d’artistes emergents, a més de continuar l’aposta pel talent de territori vallenc. Avui precisament, en la presentació púbica del cartell de la programació musical d’aquest Sant Joan, hi han pres part Figa Flawas, Maria Jacobs i la DJ Natàlia Exstasy, tres dels artistes vallencs que tindran un protagonisme especial per la Festa Major.

L’Hort del Carme serà de nou l’escenari principal amb tres nits de música que arrencaran el dissabte 22 de juny. Obriran el sextet femení Al·lèrgiques al pol·len que, amb un estil descarat, directe i ballable que fusiona pop, rumba i folk, arriben consolidades com una de les bandes emergents del panorama musical del moment. Els seguiran en aquest primer concert el grup tarragoní de punk rock Crim amb el seu darrer treball «Cançons de mort», considerat per la premsa especialitzada com un dels millors discs de harcore punk. El veterà Josetxu Piperrak, hereu de la mítica banda Piperrak procedent de la Ribera (la Rioja-Navarra) i referent del punk als anys 90, actuarà també a l’Hort del Carme en una nit que tancarà PD Pussies.

240528AP2I1998

La segona nit de concerts al Carme, per la revetlla de Sant Joan, comptarà amb Santa Salut per obrir el foc com a mestra de cerimònies amb les seves lletres feministes, anticapitalistes i antifeixistes. Un dels moments més esperats d’aquest Sant Joan el protagonitzaran els Dr. Calypso, històric grup que després de l’aturada de 2019 torna als escenaris amb la seva exitosa gira Recaiguda Tour per escampar, com ells diuen, el seu amor per l’ska, el reggae, el soul i el rocksteady. Als Calypso les seguiran els “bailoteos”, les versions i la molta “jarana» de les sempre divertides Les Que Faltaband per finalitzar amb PD Peting.

 

La plaça de l’Oli més diversa

La històrica plaça vallenca acollirà, com és habitual, l’altre escenari de música de Sant Joan, amb una gran varietat d’estils i per a públics molt diferents que complementaran l’oferta del Carme. El primer grup en actuar i arribats d’Alcover serà la banda de versions de pop i rock All Covers, el dijous 20, mentre que el divendres 21 ocuparan l’escenari primer l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard al vespre i, ja de nit i matinada, Greska i DJ París.

El dissabte 22 al migdia serà el torn per Lalilarumba, el trio arribat del barri de Gràcia que va començar com un duet d’havaneres però que ara navega entre la rumba i les cançons de mar, mentre que ja a la nit els protagonistes passaran a ser els biscaïns Haize-arrossa i els seus sons eclèctics entre pop, rock, folk irlandès i fins i tot tex-mex i palmes flamenques. El diumenge 23 agafen la plaça de l’Oli els vallencs Pep SanchezDavid FL i DJ Serra.

Joan Reig també serà present al Sant Joan de Valls amb el concert de dilluns 24 de juny. El de Constantí portarà a la plaça de l’Oli la seva darrera proposta «Litúrgia» per repassar temes propis de Els Pets i Mesclat, i aquells que li agraden de Dylan, la Creedence, Riba… Per últim, el dimarts 25 clourà el programa de música a l’Oli la cantautora Ven’nus i la seva música que es mou entre la melancolia i l’optimisme.

 

Al Pati, Xiula i els concerts i balls de la festa

El Pati acollirà un dels concerts més esperats per al públic familiar i, en especial, per als més petits, amb els divertits Xiula. El grup d’animació que omple allà on va actuarà el divendres 21 a la tarda-vespre amb el seu concert sempre fresc de hip-hop, rumba i pop-rock o el rap «Verdura i peix», un dels seus temes més coneguts. L’acompanyaran a l’escenari un centenar de cantants de corals infantils del Camp de Tarragona, entre els que s’hi compten el de la coral vallenca Cors Alegres.El Pati també acollirà els concerts i ball de festa major de la nit de la Revetlla amb la Rosaleda, una de les orquestres de més renom i més estimades del país, mentre que el vallenc Loren serà el que posarà la música el dilluns 24.

VALLS · 28 DE MAIG DE 2024

Font: Ajuntament de Valls

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *