L'Ajuntament de Tarragona ofereix al sector pesquer formació en digitalització


L’Ajuntament de Tarragona, a través del servei de formació, ocupació i empresa Tarragona Impulsa, ofereix aquest dilluns i dimarts el curs «Gestió i tràmits digitals amb les administracions pesqueres», que s’ha organitzat atenent la demanda i necessitats detectades de la Confraria de pescadors de Tarragona per tal que els pescadors adquireixin major autonomia en la realització de tràmits amb les administracions públiques i pesqueres.

La formació, de 10 hores de durada, té lloc a la Confraria de Pescadors de Tarragona el 27 i 28 de maig, de 9 a 14 h. La primera sessió ha aconseguit un notable èxit de convocatòria, amb 22 persones persones treballadores de la mar, principalment pescadors de barques d’arrossegament, i alguns del seus familiars. Per a la tardor (entre els mesos d’octubre i novembre), està prevista una nova sessió adreçada a les persones treballadores de les barques d’encerclament, palangre i arts menors.

El curs està integrat en l’estratègia de Tarragona Impulsa per desenvolupar i millorar la competitivitat empresarial i l’ocupació en economia blava, entesa en un sentit ampli: la pesca, però també el turisme, els esports aquàtics, la investigació i la recerca, el comerç, la gastronomia o el món acadèmic.

En aquest sentit, la consellera de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tarragona, Montse Adan, valora molt postiviament l’acció formativa i l’èxit de participació i destaca que “l’Ajuntament està posant en marxa accions amb repercussió real per ajudar la pesca a afrontar els nous temps, establint les bases per a la continuïtat d’un sector absolutament capital per a Tarragona, econòmicament, culturalment i socialment”.

L’acció ha estat impulsada per l’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local d’Economia Blava i la formació és impartida per l’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local de Transformació Digital. Ambdós programes estan subvencionats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

L’economia blava a Tarragona

L’estratègia de l’Ajuntament de Tarragona al voltant de l’economia blava pivota sotre tres eixos principals:

– La participació de l’Ajuntament com a soci fundador del GALP Costa Daurada i el desplegament de l’Estratègia de Desenvolupament Local Participatiu.
– La campanya de promoció del Peix de Tarragona.
– El projecte de diagnosi en economia blava.

L’estratègia en economia blava, al seu torn, parteix del “Pla de Desenvolupament socioeconòmic local i territorial de Tarragona Impulsa 2023 – 2026”, que preveu accions de digitalització per a persones treballadores, amb l’objectiu d’afavorir la la transformació digital en les persones per trencar l’escletxa digital i que les organitzacions disposin de perfils professionals adaptats a les noves necessitats digitals; i accions de formació i ocupació, que volen dissenyar una nova oferta formativa o projectes ocupacionals vinculats a l’economia blava per millorar l’ocupabilitat de les persones i la competitivitat de les empreses.

Font: Ajuntament de Tarragona

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *