L’artista Dolors Ortuño visita la llar d’infants municipal Maria Dolors Medina de Cambrils

Els infants de 2 a 3 anys van gaudir d’experimentació amb fang blanc, del qual s’obtindran els peixets que decoraran una obra cedida per l’artista. L’activitat s’emmarca en la 6a edició de la Setmana dels Artistes, que fomenta la curiositat i interès per l’exploració de materials i tècniques plàstiques.

L’artista Dolors Ortuño i els infants de 2 a 3 anys de la llar d’infants municipal Maria Dolors Medina de Cambrils van compartir un matí d’experimentació amb fang blanc, el passat 22 de maig, en el marc de la sisena edició de la tradicional Setmana dels Artistes.

D’aquest fang blanc, s’obtindran els peixets que decoraran la peça exclusiva que l’artista ha regalat a la llar d’infants: el far vermell. A més, enguany al proposta s’ha relacionat amb el conte “El Far Vermell de Cambrils”, elaborat i il·lustrat per les educadores d’Infantil 2 de la Llar d’Infants Maria Dolors Medina, Aura F., Bea R., Gemma M. i Maria G. L’obra resultant s’exhibirà al centre educatiu juntament amb la d’altres artistes que han participat al projecte.

El regidor d’Educació, Jordi Barberà, ha posat en valor aquest “projecte singular que lliga la cultura i l’art amb l’educació, i ofereix als infants una oportunitat única d’acostar-se a les tècniques plàstiques, conèixer directament el procés creatiu d’una artista cambrilenca, i experimentar conjuntament.

La Setmana dels Artistes consisteix en la presentació de l’obra d’un o una artista de Cambrils als nens i nenes de les estances de Timbalers, Castellers i Gegants de la Llar d’Infants. Posteriorment, l’artista que han estudiat visita el centre educatiu i ofereix una proposta d’art relacionada amb la seva especialitat.

El projecte contribueix a fomentar la curiositat i interès per l’exploració d’alguns materials i tècniques plàstiques, tal i com indica el nou Decret 21/2023 d’Educació Infantil, i ho fa de manera significativa mitjançant el fil conductor de la narració d’un conte i de la mà d’una artista i professional cambrilenca.

Dolors Ortuño

L’artista convidada d’enguany, Dolors Ortuño, va néixer l’any 1962 a Rincón de Seca, Múrcia, va venir a Catalunya amb sols un any d’edat i és veïna de Cambrils des del 1969. Ortuño va estudiar a l’Escola d’Arts i Oficis de Tarragona als anys 80 i es va decantar per l’escultura, majoritàriament amb fang, però també treballa amb altres materials.

La seva obra s’inspira en la figura humana d’estil realista estilitzat en moments quotidians vinculats al poble. Algunes de les seves escultures en bronze es poden veure a Cambrils, com “Les Remendadores”, “La Pagesia” o el “Nen Pescador” del port.

Dolors Ortuño forma part del grup d’artistes locals, participa en exposicions col·lectives i té un Taller d’Escultura a la vila, T-D’Ort, on realitza les seves obres i imparteix classes de modelatge.

Font: Ajuntament de Cambrils

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *