L’Escola d’Art i Cultura de la Diputació ofereix tallers oberts a la ciutadania en el marc del Foro Cultura y Ruralidades organitzat pel Ministeri de Cultura

Els tallers es duran a terme a les localitats de Sarral, Tortosa, Ulldecona i Valls entre el 31 de maig i el 2 de juny

 

El projecte Escola Nòmada de l’Escola d’Art i Cultura de la Diputació col·labora amb la VII edició del Foro Cultura y Ruralidades, organitzat pel Ministeri de Cultura, amb 4 tallers gratuïts de cocreació artística oberts a la ciutadania. Concretament, s’emmarcaran en el programa d’activitats prèvies al Foro, que porta per títol “Foro expandido”.

Els tallers, concebuts com processos d’investigació col·lectiva i cocreació artística oberts a tota la població, es duran a terme a les localitats de Sarral, Tortosa, Ulldecona i Valls entre el 31 de maig i el 2 de juny:

Sarral acollirà un projecte fotogràfic col·lectiu d’exploració del territori i dels vincles entre el veïnat que ha dissenyat l’associació barcelonina A Bao a Qu.

A Tortosa, Luis López Casero, director del Festival Chicharra (Huelva), conduirà un taller d’experimentació sonora amb la finalitat de submergir-se en el món acústic de l’Ebre i indagar la riquesa de la seva biodiversitat fent servir els sons fluvials com a font d’inspiració musical.

Ulldecona farà una aproximació emocional de la comunitat als sabers botànics i l’experimentació amb tècniques d’estampació, que constituiran els eixos centrals d’un taller impartit per l’artista Marco Ranieri. 

A Valls, l’editorial Alauda Negra, radicada a la població de Sarria (Lugo), facilitarà un procés de reflexió al voltant de l’edició underground que entroncarà amb la subcultura del fanzín a la província de Tarragona.

Els resultats d’aquests processos es concretaran en una exposició col·lectiva que es mostrarà al Museu de Tortosa durant els dies de celebració del VII Foro Cultura y Ruralidades. 

Trobareu més informació i l’enllaç per a inscriure’s als tallers al web de l’Escola: https://www.dipta.cat/eac/monografics.

Els tallers formen part de la programació del VII Foro Cultura y Ruralidades, que organitza el Ministerio de Cultura, en col·laboració amb la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Tortosa. La trobada se celebrarà a Tortosa del 4 al 6 de juny sota el títol «Escenaris d’aigua. Cultura, reptes mediambientals i diàleg intergeneracional».

El Foro Cultura y Ruralidades és una iniciativa anual i itinerant que organitza el Ministerio de Cultura des de l’any 2017 dins el Programa Cultura y Ruralidades. El Foro es concep com un espai per a la trobada, la reflexió i l’impuls de xarxes de col·laboració entre agents culturals que operen al medi rural de tot l’Estat Espanyol a través de formats diversos, com ara taules de debat i de presentació de projectes, tallers, espais d’exposició i de networking o accions artístiques en directe.

Font: Diputació de Tarragona

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *