Orriols qualifica de «regal al terrorisme islàmic» el reconeixement de Palestina per part d’Espanya

L’alcaldessa de Ripoll i diputada electa al Parlament per Aliança Catalana, Sílvia Orriols, ha carregat amb duresa contra el govern espanyol després que aquest hagi anunciat el reconeixement de l’Estat de Palestina. La ripollesa ha assegurat que li «fa vergonya» que se la pugui «relacionar amb Espanya i amb el reconeixement de l’estat fictici palestí», alhora que ha afegit que «els catalans no fem reconeixements ni regals al terrorisme islàmic».

Orriols ha manifestat aquestes contundents crítiques a través d’una piulada en què ha inclòs una fotografia amb la bandera israeliana i el lema «Catalunya, amb Israel sempre. Aliança Catalana al costat de la civilització, la llibertat i la democràcia occidental». En un altre missatge a Twitter, ha titllat el president espanyol, Pedro Sánchez, de ser «el súmmum del cinisme» i l’ha acusat de «reconèixer un poble que no existeix i negar l’existència de nacions històriques amb llengua i cultura singular i pròpia», en clara al·lusió a Catalunya.

El Consell de Ministres, reunit el 28 de maig, ha aprovat formalment el reconeixement de l’Estat de Palestina. Sánchez ha justificat aquest pas per «coherència» i per la necessitat de «passar de les paraules a l’acció» i transmetre als «milions de palestins que pateixen» que Espanya «està amb ells i hi ha esperança».

Tant bon punt s’ha fet pública la decisió, Israel ha respost amb contundència. El ministre d’Exteriors israelià, Israel Katz, ha qualificat de «bogeria» l’anunci d’Espanya, Noruega i Irlanda de reconèixer l’Estat palestí, tot advertint que tindrà «conseqüències greus» i que Israel «no es quedarà en silenci».

En aquest contexte de fortes tensions, el periodista Elías Levy Benarroch ha publicat al seu compte de Twitter que la diputada israeliana Sharren Haskel, del partit Tikva Hadasha, reclama al Ministeri d’Afers Exteriors d’Israel que reconegui la independència de «Catalunya, el País Basc, Galícia, les Canàries i qualsevol altra regió que estigui demanant la independència a Espanya».

La polèmica sobre el reconeixement palestí evidencia les profundes divergències existents en un conflicte de llarga durada i sembla anunciar un nou capítol de tensions diplomàtiques i declaracions creuades entre els actors implicats.

Font: Aliança Catalana, X

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *