TORNA LA FIRA TASTERA POSANT EN VALOR EL JOC COM A RECURS EDUCATIU


Tarragona, 28 de maig de 2024 – La Fira de Jocs del Tarragonès (Fira Tastera) torna de nou aquest any. Amb aquesta, ja seran tres edicions consecutives. Així doncs, del 28 de maig i fins el 13 de juny se celebrarà amb diverses novetats. Una d’aquestes novetats més destacades és la col·laboració del Consell Esportiu del Tarragonès (CET) en la dinamització de jocs tradicionals, assegurant que aquests captivin tant els més petits com els més grans de la família.

Aquesta fira, que es desplaça per diferents localitats de la comarca, té una base d’animació comuna adaptada a les particularitats de cada població, amb la cooperació dels ajuntaments i del Consell Comarcal del Tarragonès. A més a més, en el cor de la Fira Tastera hi ha dos valors fonamentals. El primer, el lema «Jugant aprenem el món» subratlla la importància del joc com a eina per al desenvolupament infantil i com a recurs educatiu. El segon, promoure la construcció activa de jocs a partir del reciclatge i la sostenibilitat, ja que els components bàsics del joc, com la imaginació, el plaer de compartir i la socialització, són allà, sense necessitat de materials sofisticats.

En aquesta edició, i com l’any passat, es comptarà amb els 4 municipis que tenen Centres Oberts. En definitiva, seran 13 fires que se celebraran durant tretze dies correlatius als següents municipis del Tarragonès: Constantí (28/05), Creixell (29/05), Vilallonga de Camp (30/05), El Catllar (31/05), La Pobla de Mafumet (03/06), Els Pallaresos (04/06), La Riera de Gaià (05/06), Roda de Berà (06/06), La Pobla de Montornès (07/06), El Morell (10/06), Altafulla (11/06), La Canonja (12/06) i Torredembarra (13/06).

La particularitat de la fira

Aquesta fira té una particularitat que li atorga una identitat específica i és que l’organitzen els mateixos infants del TASTA (Tallers d’Acció Socioeducativa del Tarragonès) i dels Centres Oberts, amb el suport dels seus educadors/es. És també, una activitat inclusiva on els infants són els protagonistes i creen un esdeveniment lúdic i comunitari perquè en gaudeixin tots els infants dels municipis i les seves famílies.

El TASTA i els Centres Oberts

El TASTA i els Centres Oberts formen part del Servei Itinerant d’Intervenció Socioeducativa (SIS) que realitza activitats dirigides a infants, de 3 a 15 anys, i a les seves famílies. Estan impulsats des de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials del Consell Comarcal del Tarragonès, en cooperació amb els municipis de la comarca mitjançant el Contracte Programa del Departament de Drets Socials i el suport de la Diputació de Tarragona.

La Fira Tastera i dels Centres oberts convida a totes les famílies a compartir una tarda on jugar, ballar, berenar i passar una bona estona.

Font: Consell Comarcal del Tarragonès

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *