Adjudicada la creació de la bassa naturalitzada del projecte RENATUReus


L’Ajuntament de Reus ha adjudicat el projecte de creació d’una bassa renaturalitzada, dins del projecte de renaturalització i resiliència de la ciutat de Reus RENATUReus, finançat amb ajuts europeus Next Generation. Es tracta d’una bassa artificial naturalitzada que ha d’afavorir la biodiversitat i configurar alhora un espai per facilitar l’apropament de la ciutadania a la natura.

L’Ajuntament ha adjudicat a La Casa dels Ocells, SL el contracte per a la redacció de l’estudi previ i la redacció del projecte executiu, amb un pressupost de 80.910,28 euros. El termini per a la redacció de l’avantprojecte és de 3 mesos i el del projecte executiu de 2.

El projecte comporta la recuperació i aprofitament d’aigua de l’estació depuradora d’aigües, que actualment fa cap al barranc de Pedret, per crear una bassa artificial naturalitzada o sistema de basses mitjançant tècniques de bioenginyeria.

Es preveu que la superfície de la bassa o sistema de basses no serà inferior a 15.000m2.

Next Generation
L’actuació s’emmarca en el projecte RENATUReus que l’Ajuntament de Reus impulsa amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.

El conjunt de les actuacions plantejades té un calendari previst de juliol de 2023 a desembre de 2025. El pressupost total de les actuacions és de 4.210.526,32, dels quals el 95% serà finançat pels fons europeus.

Font: Ajuntament de Reus

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *