La nova mostra “Cambrils en dansa” portarà quatre companyies a la plaça del Pòsit el 2 de juny

Aquesta iniciativa de l’Ajuntament neix amb la voluntat de convertir-se en una cita anual per promocionar la dansa i contribuir a crear nous públics

La primera edició de la mostra de dansa contemporània “Cambrils en dansa” se celebrarà el proper diumenge 2 de juny de les 11 fins a les 13 hores a la plaça del Pòsit i comptarà amb l’actuació de quatre companyies catalanes. Aquesta nova iniciativa del Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils neix amb la voluntat de convertir-se en una cita anual per donar suport a les companyies i apropar aquest art al públic en general i als joves en particular.

“Cambrils en dansa” s’obrirà amb l’espectacle “Radik-o” de la ballarina i coreògrafa Beatriz Cubero, continuarà amb “L’Hereu Riera” interpretat per Pere Seda Padilla i “The Sad-mad method” de la companyia Carla Sisteré i Anna Sagrera, i finalitzarà amb la proposta “Conseqüències” de la companyia Moveo, sobre les relacions entre realitat i ficció en la nostra vida quotidiana i en el temps accelerat en què vivim

La mostra s’havia de celebrar el passat 28 de juny però es va haver d’ajornar per pluja. El que sí que es va poder a portar a terme, l’endemà diumenge, és el ja tradicional Dia de la Dansa, que preventivament es va traslladar el Pavelló municipal. El Dia de la Dansa és un esdeveniment que se celebra a Cambrils des de fa més de 20 anys i consisteix en la lectura d’un manifest amb motiu del Dia internacional de la Dansa i una exhibició de les escoles de dansa. Com a novetat d’aquesta edició, l’acte es va obrir amb una coreografia creada expressament per la ballarina cambrilenca Laia Cucó.

PROGRAMACIÓ

11.00 h Beatriz Cubero presenta RADIK-O 

RADIK-O és una persona que viatja amb la seva maleta que sembla estar integrada al seu propi cos. Des d’un món en el qual és protagonista la desconnexió de la raça humana amb les seves arrels i les seves emocions. El resultat és un cos robotitzat i desconnectat que reflecteix la realitat actual de la societat, com estigués atrapat en un espai temporal on només hi tenen lloc les repeticions i els automatismes.

Autoria: Beatriz   Cubero Mateo

Directora: Beatriz  Cubero Mateo

Intèrpret: Beatriz   Cubero Mateo  (Dirección, coreografía e interpretación)

Melissa   Salimbeni  (Música)

Bayron Santiago  Castaño González  (Técnica )

Durada de l’espectacle: 15 minuts

11.30 h L’esbord  presenta L’HEREU RIERA

L’Hereu Riera és una peça de dansa interpretada pel ballarí i dansaire Pere Seda que explora un diàleg constant entre el llenguatge primari de la dansa tradicional catalana i tècniques diverses de la dansa contemporània. Es tracta d’una peça frontera: interpel·la un públic divers i es presenta com una oportunitat per revisitar el llegat cultural que hem heretat, sacsejar-lo i reviure’l com a eina comunicativa. Un ritual que ens convida a fer una reflexió de l’imaginari popular català i la relació que té amb la nostra societat contemporània. Hi ha espai per a la reconciliació?

Autoria: Pere  Seda Padilla i Dani  López Pradas

Director: Pere  Seda Padilla

Intèrpret: Pere  Seda Padilla  (Director, coreògraf i intèrpret)

Dani  López Pradas  (Producció musical)

Marc Udina Duran  (vestuari i mirada externa)

Durada de l’espectacle: 19 minuts

12.00 h La companyia Carla Sisteré presenta THE SAD-MAD METHOD

La companyia és un duet per a carrer i espais no convencionals que té com a eix central la dansa fusionada amb el teatre físic i pinzellades de clown. L’embolcalla un imaginari basat en la música i l’estètica dels anys 60 i 70, amb tocs d’humor per refrescar la cruesa del tema que tracta. És una història que té les crispetes com a fil conductor per parlar d’odi, aprenentatge i amor propi. Des de tocar fons fins a recollir els bocins que queden d’una mateixa, per a reconstruir-se i celebrar-se sota tones de confeti. Una peça que connecta des del primer moment amb tot tipus d’espectadores

Autoria: Carla Sisteré

Directora: Carla Sisteré

Intèrprets: Carla Sisteré  (Coreògrafa i ballarina) i Anna  Sagrera  (Ballarina)

Durada de l’espectacle: 20 minuts

12.30 h La companyia Moveo presenta CONSEQÜENCIES

Aquest espectacle per a tots els públics parla sobre les relacions entre realitat i ficció en la nostra vida quotidiana i en el temps accelerat en què vivim. CONSEQÜÈNCIES és un treball irònic i alegre sobre la possibilitat d’estar desubicat, desfasat, d’anar un temps tard, i sobre les conseqüències que en resulten. M’he parat un instant a escoltar, a mirar, i el món continuava el seu ritme al meu voltant. Com puc retrobar el que vaig perdre durant aquests moments? Com més accelero, més tard arribo, com si una força estranya conspirés contra la meva presència en el temps dels altres. I tu? Què mires?

Autoria: Stéphane Lévy

Director: Stéphane Lévy

Intèrprets: Adrià  Viñas Puntí, Alma  Steiner, Xavi  Palomino Barbero, Agnès  Jabbour Bosacoma  i Pino  Steiner

Durada de l’espectacle: 33 minuts

Font: Ajuntament de Cambrils

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *