L’Ajuntament de Reus aporta la seva experiència en una jornada de reflexió sobre la nova llei de participació ciutadana


La regidora de Bon Govern, Transparència i Participació de l’Ajuntament de Reus, Montserrat Flores, ha participat aquest dilluns, 10 de juny en una jornada sobre la nova llei de participació ciutadana que tramita la Generalitat de Catalunya. Flores ha exposat la llarga i reconeguda experiència de l’Ajuntament de Reus a la taula rodona «L’Avantprojecte de llei de participació, marc per a la innovació i la qualitat», que ha tingut lloc a Barcelona, en el marc de la jornada “Infraestructures i innovació per a la participació ciutadana” organitzada per la Direcció General de Bon Govern, Innovació i Qualitat Democràtiques.

La regidora de Bon Govern, Transparència i Participació ha compartir experiències i reflexions amb altres persones expertes sobre els aspectes més innovadors de l’avantprojecte de llei. La taula rodona ha comptat també amb la participació de Josep Lluís Martí Màrmol, professor de Filosofia del Dret a la Universitat Pompeu Fabra, Quim Brugué Torruella, catedràtic de ciència política a la Universitat de Girona, Carola Castellà Josa, cap de l’Oficina Tècnica de Participació per als Governs Locals de la Diputació de Barcelona.

L’avantprojecte de llei de participació ciutadana presenta el repte d’una participació que vol posar el focus en la qualitat dels processos participatius i no tant amb la quantitat, així com en la necessitat de consolidar una cultura participativa sòlida entre la ciutadania (diversa i plural) i una mirada estratègica de govern pel que fa a la participació. Aquest fet obre les portes a una reflexió profunda sobre la necessitat d’entendre la participació ciutadana com un element central, una oportunitat, per a la millora de les polítiques públiques

Font: Ajuntament de Reus

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *