Creix un 8,3% el nombre de turistes estrangers a Catalunya a l’abril del 2024, amb 1,7 milions de visitants

El nombre de turistes estrangers que han arribat a Catalunya a l’abril de 2024 ha assolit la xifra d’1,7 milions, un augment del 8,3% respecte al mateix mes de l’any anterior, quan la xifra va ser d’1,5 milions. Aquest creixement reflecteix una recuperació constant del sector turístic després de les dificultats causades per la pandèmia de COVID-19, que va afectar greument la mobilitat internacional i l’afluència de visitants.

Dels 1,7 milions de turistes, França es destaca com el principal país de procedència, aportant 383,8 milers de visitants. Aquest fet subratlla la proximitat geogràfica i les bones connexions de transport entre ambdós territoris, així com l’atractiu constant de Catalunya per als francesos. En segona posició es troben els Estats Units amb 155,4 milers de turistes, indicant una recuperació notable del turisme transatlàntic. Els visitants procedents d’Itàlia també han tingut una presència significativa, amb 139,8 milers de turistes, evidenciant l’atractiu de Catalunya com a destinació preferida per als italians.

Pel que fa als motius del viatge, els viatges d’oci dominen clarament les estadístiques amb 1.318,5 milers de turistes. Aquestes xifres posen de manifest l’atractiu turístic de Catalunya, amb les seves platges, cultura, gastronomia i altres atraccions que continuen seduint els visitants internacionals. Els viatges per altres motius, com salut, estudis o visites familiars, han comptabilitzat 203,6 milers de turistes, mentre que els viatges de negocis han arribat als 147,4 milers. Aquest últim segment és especialment important per a l’economia local, ja que sovint comporta despeses més elevades en serveis i allotjaments.

En relació amb els tipus d’allotjament, els hotels i establiments similars continuen sent la preferència principal, acollint 1,1 milions de turistes. Aquest fet subratlla la confiança dels visitants en les infraestructures hoteleres de Catalunya, conegudes per la seva qualitat i servei. Els habitatges de lloguer, per la seva banda, han registrat 243,5 milers de turistes. Aquesta modalitat d’allotjament ha anat guanyant popularitat en els darrers anys gràcies a la seva flexibilitat i l’oferta variada, que sovint permet als turistes una experiència més autèntica i personalitzada.

La distribució dels turistes per països de procedència i motius del viatge proporciona informació valuosa per a la planificació estratègica del sector turístic a Catalunya. Els professionals del sector poden utilitzar aquestes dades per adaptar les seves ofertes i serveis a les necessitats i preferències dels diferents segments de turistes, millorant així l’experiència del visitant i fomentant la fidelització.

Aquest creixement del turisme estranger a Catalunya és un senyal positiu per a l’economia de la regió, ja que el turisme és un sector clau que contribueix significativament al PIB i a la creació de llocs de treball. A més, l’augment de l’afluència turística pot tenir un efecte multiplicador en altres sectors, com la restauració, el comerç i els serveis culturals.

No obstant això, aquest increment també planteja reptes importants en termes de sostenibilitat i gestió de fluxos turístics. És crucial que les autoritats i els agents del sector treballin conjuntament per assegurar que el creixement turístic sigui compatible amb la preservació del patrimoni cultural i natural de Catalunya. Mesures com la promoció del turisme responsable, la gestió de la capacitat de càrrega de les destinacions més populars i la diversificació de l’oferta turística poden ajudar a equilibrar els beneficis econòmics amb la necessitat de protegir els recursos locals.

L’estadística del turisme estranger a Catalunya per a l’abril de 2024, publicada per l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), proporciona una imatge detallada i útil de la situació actual del sector. Aquesta informació és essencial per als responsables de polítiques, empresaris i altres parts interessades que busquen impulsar el turisme a Catalunya de manera sostenible i inclusiva.

En conclusió, l’augment del nombre de turistes estrangers a Catalunya el mes d’abril de 2024 és una notícia molt positiva que demostra la recuperació i la vitalitat del sector turístic. Tot i així, és fonamental continuar treballant en estratègies que assegurin un creixement equilibrat i sostenible, garantint que Catalunya segueixi sent una destinació atractiva i acollidora per a visitants de tot el món.

Font: Idescat

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *