La FEEC aposta per les noves tecnologies amb la incorporació del programari QGIS

L’Àrea de Territori de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha decidit apostar pel sector de les noves tecnologies i ha incorporat recentment a les seves eines de treball el programari QGIS, que és un programa de creació i gestió del Sistema d’Informació Geogràfica (SIG), de programari lliure i de codi obert. Amb la implantació d’aquesta nova eina s’aposta així per un sector estratègic com el de les noves tecnologies, en constant expansió, com explica Josep Casanovas, cap d’aquesta àrea.

L’objectiu d’aquesta nova incorporació informàtica és utilitzar la informació geogràfica per optimitzar la feina: afegir valor, divulgar amb més eficàcia i prendre millors decisions sobre moltes de les tasques que es realitzen diàriament tant des del Comitè de Senders com del de Refugis.

Captura del programari QGIS.

Per poder implantar aquest programa, amb el que sol treballar l’administració pública, Julio Escarabajal, tècnic de l’Àrea de Territori, ha realitzat una formació específica en QGIS a càrrec de Geoinnova. D’aquesta manera, gràcies a l’aprenentatge rebut, podrà generar, entre altres tasques, cartografia pròpia i mapes de forma sistematitzada per a la seva inclusió en informes o publicacions i poder prendre les millors decisions possibles a partir d’aquesta informació.

La incorporació d’aquesta nova eina tecnològica i l’aprenentatge del seu funcionament i ús permet a l’Àrea de Territori fer servir les mateixes eines informàtiques i informació geogràfica que fan servir, entre d’altres, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, els parcs naturals de la Generalitat de Catalunya, el Patronat de la Muntanya de Montserrat, Turisme de Catalunya, el Cadastre i diversos consells comarcals i ajuntaments, amb els que se sol treballar, especialment des del Comitè de Senders.

Font: Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC)

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *