La UE declara il·legal la taxa autonòmica de l’impost als hidrocarburs i avala la reivindicació de FCAC


Sentència del Tribunal de Justícia europeu

Amb aquest impost es van recaptar més de 6.500 M€, gravant les cooperatives agràries catalanes i creant un greuge


11/06/2024


Actualitat

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora positivament la Sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que declara “il·legal” la regulació del tram autonòmic de l’Impost Especial d’Hidrocarburs que va fer l’Estat espanyol entre 2013 i 2018. En virtut d’aquest impost, es van recaptar uns 6.500 milions d’euros i es va gravar les cooperatives agràries catalanes en relació amb altres operadors.

Josep Lluís Escuer, responsable de subministraments FCAC, argumenta que “el govern espanyol va fixar un tipus de l’impost especial d’hidrocarburs distingint entre comunitats autònomes. Aquesta decisió gravava de manera diferent un mateix producte i un mateix ús segons el territori i va perjudicar les cooperatives agràries catalanes que subministren gasoil als socis”.

La FCAC, junt amb altres federacions de cooperatives de l’estat, va denunciar aquest greuge que ara ha resolt el Tribunal de Justícia europeu argumentant a favor del sector. Segons el tribunal amb seu a Luxemburg, permetre que cada estat pugui aplicar tipus regionals sense cap límit o mecanisme de control “podria perjudicar el bon funcionament del mercat interior fragmentant-lo en major mesura i comprometre la lliure circulació de mercaderies”.

El següent pas serà la resolució del Tribunal Suprem, que hauria de definir els criteris i les quanties per a les devolucions dels imports recaptats.


Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)

Font:Federació de Cooperaives Agràries de Catalunya

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *