Nou servei del telèfon d’atenció ciutadana: acompanyament i suport via videoconferència per fer tràmits telemàtics


L’Ajuntament de Reus posa en marxa aquest dimarts 11 de juny un nou servei d’atenció ciutadana que ofereix acompanyament i suport a través de videoconferència per realitzar tràmits telemàtics. El nou servei se suma a les mesures municipals per fer front a la bretxa digital previstos al Pla d’Acció Municipal 2023-2027; i suposa un pas més en el model d’atenció ciutadana integrada de l’Ajuntament de Reus.

L’acompanyament i suport via videoconferència ofereix un servei personalitzat cara a cara, amb un horari més ampli que el de les oficines d’atenció presencial. El servei estarà disponible de 8:00 a les 20:00h, els dies laborals; per bé que es recomana fer-lo servir a partir de les 15:00h.

Per sol·licitar el nou servei només cal trucar al telèfon 977010010, el telèfon d’atenció ciutadana de l’Ajuntament, i marcar l’opció corresponent a “suport en tràmits telemàtics”.

A partir d’aquí, s’oferirà establir una connexió per videoconferència i compartir la pantalla de l’ordinador de casa amb l’operador/a per facilitar les explicacions i la comprensió dels passos a seguir.

Per rebre suport en tràmits telemàtics, seu, carpeta ciutadana o oficina virtual tributària, la persona necessitarà disposar en el moment de la trucada d’identificació o certificat digital i d’un ordinador amb navegador Firefox, Chrome, Safari o Edge en la seva darrera versió.

El suport en la tramitació telemàtica, ajudarà a iniciar el tràmit i se li explicarà a la persona com adjuntar documentació i els passos que ha de seguir. No es farà un acompanyament al llarg de tot el procés per evitar així que l’operador/a pugui veure documentació personal.

El nou servei es posa en marxa per donar suport i acompanyament en el catàleg de tràmits següent:

  • Obtenció de la identitat digital (idCAT Mòbil) si la persona no en disposa ja que és requisit indispensable per accedir telemàticament de forma segura als serveis municipals d’administració electrònica.
  • Accés a Carpeta Ciutadana, subvencions, Oficina Virtual de Tràmits i a la Seu Electrònica.
  • Accés a una notificació telemàtica.
  • Inici d’un tràmit telemàtic.
  • Signatura remota d’una sol·licitud que li ha enviat l’Ajuntament.

El nou servei se suma al model d’atenció ciutadana integrada de l’Ajuntament de Reus. L’Ajuntament posa a l’abast de la ciutadania el màxim de canals possibles per a què pugui contactar amb l’administració municipal per rebre informació de ciutat i fer qualsevol tipus de tramitació o gestió municipal. Aquests canals són: el presencial mitjançant les oficines municipals d’atenció, el telefònic mitjançant el 977010010 i Internet amb la web reus.cat, la seu.reus.cat i les diverses webs municipals.

Font: Ajuntament de Reus

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *