Trobada amb mitjans i activitats al vaixell de Greenpeace


Després de passar uns dies a Bilbao el trencaglaç Arctic Sunrise de Greenpeace visitarà les costes gallegues, on romandrà del 13 al 15 de juny, i sortirà cap a Palma de Mallorca. L'Arctic sunrise estarà localitzat al port de Vilagarcía d'Arousa (Galícia).

Durant la seva estada a Galícia; Greenpeace demana la ratificació del Tractat Global dels Oceans al govern d'Espanya, i treballarà amb el sector pesquer artesanal per reivindicar una pesca més sostenible davant de la pesca industrial, que està acabant amb la biodiversitat i sobreexplota els recursos pesquers.

A la trobada participaran:

  • Marta Martín-Borregón, responsable d'Oceans (Greenpeace)
  • Manoel Santos, delegat a Galícia (Greenpeace)

I estaran acompanyats per representants del sector marí:

  • Xocas Rubido (President de la Plataforma en Defensa de la Ria d'Arousa)
  • María Porto (Presidenta de l'Agrupació de Mariscadores do Carril)
  • Juan José Rial Millán (Patró Major de la Confraria d'A Illa d'Arousa)
  • Ángel José Rodríguez Silva (President de la Federació d'Associacions de Musclos d'Arousa i Nord)

REBUMENT MARÍTIM

L'Arctic Sunrise entrarà a la ria d'Arousa dimecres 12, aproximadament a les 17:00 h. S'espera que ho faci acompanyat de nombroses embarcacions pertanyents a diverses confraries de la ria per reivindicar en conjunt amb el sector de la pesca artesanal, el marisqueig i l'aqüicultura extensiva tradicionals una protecció més gran per als oceans i la regeneració de la ria d'Arousa. La manifestació marítima discorrerà des del Nord d'A Illa d'Arousa fins a l'entrada al port.

*Si vols veure com transcorre la Flotilla algun dels punts recomanats són:

– Far de Punta Cabalo o Praia da Cova (A Illa d'Arousa)
– Praia das Sinas (Vilanova d'Arousa)
– Port de Vilagarcía d'Arousa, concentració de totes les embarcacions

PORTES OBERTES

El vaixell de Greenpeace obrirà les portes a tots els públics el dijous 13 a partir de les 17:00 fins a les 21:00, el divendres i el dissabte de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 21.00.

Els visitants podran conèixer algunes de les zones de l´Arctic Sunrise i la seva història en visites guiades gratuïtes.

ALTRES ACTIVITATS AL VOLTANT DE L'ARCTIC

El dijous 13 tindrà lloc a bord de l´Arctic Sunrise una jornada de treball amb el sector del mar i també en conjunt amb tot el sector primari. A més, a les 19:00h es desenvoluparà una taula rodona, oberta al públic, sobre 'Propostes i reivindicacions ecofeministes per al sector primari'en què participaran:

  • Sandra Amezaga (secretària de Mulleres Salgadas)
  • María Vales (expatrona major de Vilanova)
  • Isabel Vilalba (secretària general del Sindicat Labrego Galego)

Espai infantil al port amb pintacares i una exposició sobre les raons per les quals cal protegir els oceans i la pesca artesanal, entre altres iniciatives.

El dissabte 15: cercavila organitzat per l'Associació Nós de Sobradelo (d'11:00 a 13:00), que continuarà amb la presència al port del col·lectiu '13 graus' (tant al matí com a la tarda) oferint una experiència immersiva amb ulleres de realitat virtual per conèixer els fons marins gallecs.

Durant tota la setmana: mural participatiu a càrrec de l'artista Loubé. Serà un homenatge a la pesca artesanal i la ria d'Arousa. L'activitat es realitzarà en unes instal·lacions localitzades al portal costat del pàrquing.

MARXES CONTRA CEL·LULOSES

Greenpeace també anima a participar a la Marxa contra la Cel·lulosa que es realitza cada any contra la presència de la pastera Ence. Tindrà lloc el diumenge 16 de juny a les 12.00 h. i sortirà simultàniament de les alberedes de Marín i Pontevedra per acabar a la fàbrica d'Ence a Lourizán. Aquesta marxa adquireix una rellevància especial per la intenció de l'empresa Altri d'instal·lar una nova macrocel·lulosa en una zona d'especial protecció pel seu interès mediambiental.

De la mateixa manera, les accions en aquest sentit continuaran a Compostel·la el diumenge 30 de juny a les 12:00 h. amb una gran convocatòria per envoltar simbòlicament la seu de la Xunta de Galícia a Sant Caetano en contra del projecte d'Altri.

Més informació sobre el Arctic Sunrise a Galícia

Font: Greenpeace

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *