Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recuperat 5.472 kg de tèxtil usat a la Bisbal del Penedès durant el primer semestre de 2024 per donar-li una segona vida mitjançant la reutilització o el reciclatge. Aquest pes equival més de 14.000 peces de roba que seran reutilitzades o reciclades i que veuran perllongat el cicle de vida útil.
Des d’Humana ens expliquen que “El 90% de la roba de què es desfan els ciutadans i que recull l’entitat catalana té una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclatge, elements claus per a l’economia circular i la creació i manteniment de llocs de treball de qualitat. A més, la gestió d’aquest residu ha evitat l’emissió de 33 tones de CO2 durant el primer semestre del 2024″.
“La recollida selectiva de roba té un gran potencial per a garantir-ne una segona vida: gairebé el 60% se’n pot reutilitzar i el 32%, reciclar. El primer objectiu sempre és la reutilització perquè la peça de roba més sostenible és la que ja s’ha fabricat i no té més costos ni impacte de producció. Per això és important que la roba de què ens desfem es dipositi en el contenidor corresponent, perquè malauradament gairebé el 90% del residu tèxtil no acaba en el punt de recollida adequat, sinó a la brossa”, assegura Rubén Fernández, promotor nacional d’Humana.
En l’actualitat, la Bisbal del Penedès disposa de sis contenidors d’Humana (podeu veure on estan ubicats accedint a l’enllaç) on els veïns poden dipositar roba, calçats, complements o tèxtil de la llar que no utilitzen. El servei de recollida selectiva del tèxtil és gratuït i representa un estalvi en les despeses de recollida i eliminació de residus sòlids urbans.
CASTELLANO | Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recuperado 5.472 kg de textil usado en la Bisbal del Penedès durante el primer semestre de 2024 para darle una segunda vida mediante la reutilización o el reciclaje. Este peso equivale a más de 14.000 piezas de ropa que serán reutilizadas o recicladas y que verán alargado su ciclo de vida útil.
Desde Humana nos explican que “El 90% de la ropa de la que se deshacen los ciudadanos y que recoge la entidad catalana tiene una segunda vida gracias a la reutilización y el reciclaje, elementos claves para la economía circular y la creación y mantenimiento de puestos de trabajo de calidad. Además, la gestión de este residuo ha evitado la emisión de 33 toneladas de CO2 durante el primer semestre del año”.
“La recogida selectiva de ropa tiene un gran potencial para garantizar una segunda vida de esta: casi el 60% se puede reutilizar y el 32%, reciclar. El primer objetivo siempre es la reutilización porque la pieza de ropa más sostenible es la que ya se ha fabricado y no tiene más costes ni impacto de producción. Por eso es importante que la ropa de la que nos deshagamos se deposite en el contenedor correspondiente, porque desgraciadamente casi el 90% del residuo textil no termina en el punto de recogida adecuado, sino que acaba en la basura”, asegura Rubén Fernández, promotor nacional de Humana.
En la actualidad, la Bisbal del Penedès dispone de seis contenedores de Humana (podéis ver donde están ubicados accediendo al enlace) donde los vecinos pueden depositar roba, calzados, complementos o textil del hogar que no utilizan. El servicio de recogida selectiva del textil es gratuito y representa un ahorro de los gastos de recogida y eliminación de residuos sólidos urbanos.
Font: Ajuntament de la Bisbal del Penedès