La FEEC, Onat i Apindep presenten el projecte 43inclucims

El projecte 43inclucims s’ha presentat avui, 4 de setembre, a la seu de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Aquesta és una iniciativa d’Onat Foundation, el Centre Ocupacional Apindep i la FEEC que vol promoure l’esport de muntanya per a tothom. A més, es marca com a repte assolir 43 cims repartits per tot el territori català. El projecte neix després de l’èxit dels 14×1000 que s’ha fet aquests últims tres anys.

El projecte 14×1000 Trekking inclusiu va veure la llum de la mà d’Apindep i Onat Foundation, i amb la col·laboració de la FEEC, amb la intenció de retre homenatge a l’alpinista Sergi Mingote. El “14×1000” es va iniciar l’1 d’octubre de 2021 i ha finalitzat el 13 de juliol d’aquest 2024, tancant així un cicle de pràcticament tres anys de seguir fent la muntanya accessible per a tothom. En aquest projecte hi han participat entitats que treballen amb i per la discapacitat i la inclusió i també altres entitats, centres i associacions que han ajudat com a voluntaris a fer realitat el projecte.

L’alta participació, aproximadament d’unes 700 persones amb discapacitat i sense, ha estat clau per a seguir amb el projecte i passar dels 14 cims oficials del repte aconseguits en 1000 dies (exactament en 982 dies) a intentar assolir-ne 43 d’arreu del territori català, un cim de cada comarca. Els 43 cims s’han dividit en quatre temporades i se sumen als ja assolits.

A la presentació d’aquesta nova iniciativa han assistit el secretari general de l’Esport i l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, Abel Garcia; la diputada delegada de Cures i Cicle de Vida de la Diputació de Barcelona, Filo Cañete; el president d’Onat Foundation, Francesc Colomé, i el coordinador del Centre Ocupacional Apindep, Marc Serrabassa. Per part de la FEEC, el president, Jordi Merino; el vicepresident segon, Miquel Fernández; el col·laborador de Junta, Silvano Bendinelli, i Albert Pendon, cap de l’Àrea d’Inclusió.

El president d’Onat Foundation, Francesc Colomé, ha estat l’encarregat d’obrir l’acte. Després de donar la benvinguda als assistents, ha pronunciat unes paraules de record per a Sergi Mingote. A continuació, Marc Serrabassa, coordinador d’Apindep, ha posat l’accent a continuar en la línia i amb la feina feta de l’anterior projecte, el “14×1000”. Aquest cop, però, intentant sumar més persones i trepitjant cada part del país.

Marc Serrabassa: “No volem els cims més alts, volem incloure el màxim de gent possible.”

La presentació del “43inclucims” ha continuat amb el parlament d’Albert Pendon, cap de l’Àrea d’Inclusió de la FEEC, qui ha refermat el compromís de la Federació amb la inclusió. A més, ha assegurat que es continuaran revisant, controlant i comprovant els recorreguts de totes les sortides perquè siguin accessibles i segurs.

El president de la FEEC, Jordi Merino, ha iniciat el seu discurs explicant que l’Àrea d’Inclusió de la FEEC va néixer gràcies a Sergi Mingote. A més, ha remarcat la importància de la formació en inclusió. Merino ha fet valdre la bona sintonia i el bon funcionament entre la FEEC, Onat i Apindep.

Francesc Colomé: “Molt contents de fer visible el que és invisible.”

L’acte ha continuat amb la intervenció de Francesc Colomé, president d’Onat, qui s’ha mostrat molt entusiasmat amb el nou projecte i ha agraït la feina feta per tothom.

Per la seva banda, la diputada delegada de Cures i Cicle de Vida de la Diputació de Barcelona, Filo Cañete, ha manifestat un “compromís ferm amb el projecte”.

Abel Garcia: “El més important és el que queda.”

La presentació del “43inclucims” ha conclòs amb el parlament d’Abel Garcia, el que ha estat la primera intervenció pública com a secretari general de l’Esport i l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya. Garcia s’ha emocionat recordant el seu amic Sergi Mingote i ha destacat la importància d’acabar el projecte que l’alpinista va iniciar. També ha volgut refermar el valor que juga l’esport en la societat i com n’és d’important que arribi a tothom.

Amb el projecte 43inclucims, la FEEC, Onat i Apindep volen continuar sumant esforços per aconseguir fer que la muntanya sigui accessible i una eina d’inclusió per a tothom.

Font: Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC)

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *