La Festa del Vi Novell català torna a Barcelona


La padrina del vi novell 2024, la periodista gastronòmica, Carme Gasull, serà l’encarregada d’obrir l’acte fent l’espinjolament de la bota


25/11/2024


TastaCoop

Cooperativa Vinícola de Sarral a la Festa del Vi Novell 2023 © Col·lectiu de Cellers Elaboradors de Vi Novell

Barcelona celebrarà un any més l’arribada del vi novell amb una festa el dissabte, 30 de novembre, als jardins del Palau Robert. Una oportunitat excel·lent per tastar els primers vins de l’anyada 2024 que hi arriben de la mà de vuit elaboradors de tota la geografia catalana. La Festa del Vi Novell de Barcelona arribarà enguany a la seva vuitena edició i és possible gràcies al treball conjunt entre el Col·lectiu de Cellers Elaboradors de Vi Novell i l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI).

La Festa del Vi Novell de Barcelona començarà a les 11.30 h del matí amb una representació teatral sobre el costum de penjar la branca de pi quan un celler tenia vi novell. Seguidament es farà l’espinjolament de la bota per part de la padrina del vi novell 2024, la periodista gastronòmica Carme Gasull. A les 4 de la tarda serà el torn d’un joc de preguntes i respostes sobre el vi novell.

L’entrada a la festa és lliure i allà mateix es podran comprar els tiquets per a les degustacions, amb un preu de 2 € una degustació i 12 € el pack de 7 degustacions que, a més, inclou un val de 2 € de descompte per la compra d’una ampolla de vi. Per les copes caldrà deixar un dipòsit de 3 € que es poden recuperar quan es torna la copa.

Els cellers que enguany participaran a la festa són Carles Andreu, Vinícola de Sarral i Vins Petxina, de la DO Conca de Barberà; el Celler Cooperatiu d’Espolla, de la DO Empordà; els cellers Masroig i Ronadelles, de la DO Montsant; Maset, de la DO Penedès; i Sant Josep Vins, de la DO Terra Alta. A més, també hi seran presents els cellers Jaume de Puntiró i 7103 Petit Celler de Mallorca. Per acompanyar el vi novell, a la festa hi hauran productes gastronòmics de la Formatgeria Sant Gil d’Albió, la Formatgeria Betara i els Embotits de Bosch i Casals.

Sobre el vi novell

La iniciativa del vi novell neix de la proposta que l’any 2017 un grup de cellers sensibles a la tradició del vi novell van fer a l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) per promocionar els vins amb Denominació d’Origen que s’elaboren i comercialitzen arreu del territori fent ús del terme tradicional ‘novell’.

Els principals factors que caracteritzen el vi novell són la temporalitat i la producció limitada. El vi novell s’enceta per Sant Martí (11 de novembre) i el seu consum dura fins que comencen a sortir els primers vins joves dels cellers. I és que el vi novell és un vi més que jove. Només s’embotella a l’inici de cada campanya i és el primer tast de la collita. És un vi afruitat i fresc que recorda el gust del raïm i que és ideal per acompanyar tota mena d’àpats, especialment aquells elaborats a base d’altres productes de temporada, a més de ser el maridatge perfecte per a tots aquells productes derivats del porc.


Font: Col·lectiu de Cellers Elaboradors de Vi Novell

Font:Federació de Cooperaives Agràries de Catalunya

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *