L’estand de Cambrils va destacar pels seus plats i sabors tradicionals del mar i l’horta, elaborats per la xef Mercè Prado i Ángel Pérez del Restaurant Pòsit
Cambrils ha reafirmat la seva posició com a destinació gastronòmica d’excel·lència amb la participació al festival enogastronòmic Saborea Lanzarote, que s’ha celebrat aquest cap de setmana, 23 i 24 de novembre, al municipi de Teguise.
Com una de les tres destinacions nacionals convidades, juntament amb Valladolid i Segòvia, Cambrils ha tingut l’oportunitat de mostrar la seva rica oferta gastronòmica a un públic rècord, amb una alta presència de turistes de tot l’estat i Europa.
Al recinte, més de 120 expositors gastronòmics van oferir una àmplia gamma de sabors i experiències culinàries. L’estand de Cambrils va destacar pels seus plats i sabors tradicionals del mar i l’horta, elaborats per la xef Mercè Prado i Ángel Pérez del Restaurant Pòsit, que van gaudir d’una gran popularitat entre els assistents al festival. També van tenir un protagonisme especial els olis d’oliva verge extra «Mestral» de la Cooperativa Agrícola de Cambrils.
Concretament, els plats que es van servir a l’estand cambrilenc van ser pop blanc de Cambrils amb patata i allioli, arròs amb canana i galera Cambrils, i porro confitat amb romesco i avellana DOP Reus.
Cambrils ha participat en aquest prestigiós esdeveniment com a membre del club nacional de destinacions gastronòmiques «Saborea España», del qual formen part 26 destinacions de tot l’estat. Cal destacar que Cambrils és un dels cinc socis fundadors i l’únic membre de Catalunya. La tasca realitzada per la xarxa «Saborea España» és fonamental per difondre el potencial gastronòmic de Cambrils als mercats nacionals i internacionals.
La regidora de Turisme, Platges i Esports de Cambrils, Camí Mendoza, ha afirmat que «la presència de Cambrils en esdeveniments com Saborea Lanzarote reforça el posicionament de Cambrils com a destinació de referència en turisme gastronòmic i com la Capital Gastronòmica de la Costa Daurada. La regidora també ha destacat que aquest tipus d’accions serveixen per “promocionar el municipi entre els visitants i convidar-los a descobrir en persona la riquesa culinària i cultural que ofereix».
Saborea Lanzarote és un dels esdeveniments gastronòmics més destacats a nivell estatal i ha comptat amb la participació de grans personalitats de l’escena gastronòmica, que entre totes sumen 20 estrelles Michelin. Entre els xefs destacats hi havia:
- Eduard Xatruch de Disfrutar*** (Barcelona)
- Jordi Roca d’El Celler de Can Roca*** (Girona)
- Benito Gómez de Bardal** (Ronda)
- Diego Guerrero de DSTAgE** (Bilbao)
- Esther Manzano i Jesús Sánchez de Casa Marcial** (Arriondas)
- Lucía Freitas d’A Tafona* (Santiago de Compostela)
- Álvaro Garrido de Mina* (Bilbao)
- El pastisser Christian Escribà (Barcelona)
Font: Ajuntament de Cambrils